Daty zajęć: 20 i 27 marca, 3 i 10 kwietnia 2022.

Godzina: 16:00

Czas zajęć: 4 godziny

Ilość miejsc: 4-5 osób 

Cena: 800zł za osobę

Kurs kuchni roślinnej składa się z 4 warsztatów, każdy po 4 godziny. Na zajęciach – oprócz gotowania – dowiesz się o tym jak komponować pełnowartościowe roślinne posiłki oraz jak poznawać nowe smaki. Poznasz kilka przydatnych trików podczas gotowania. Podczas zajęć kursanci pracują indywidualnie, maksymalnie 3-osobowych grupach, każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Kursanci otrzymują wszystkie przepisy, plus kilka dodatkowych pomysłów jak skomponować całodniowe menu.

Osoba prowadząca: Dominika Buczek

Wegański szef kuchni. Od wielu lat zainteresowana zdrowym odżywianiem, i kuchnią roślinną. Uczestniczyła w intensywnym kursie dietetyki i zdrowia publicznego. Zdobyła cenną kulinarną wiedzę w Szwecji, gdzie mogła uczyć się i przejść intensywny kurs kuchni wegańskiej. Dzięki podróżom do innych krajów jak Portugalia i Czarnogóra, gdzie odbywała staż, mogła zdobyć doświadczenie, oraz poznać inne kultury i kuchnie z całego świata, które pozwoliły poszerzyć jej wiedzę i zamiłowanie do gotowania. Jest bardzo kreatywna i nie boi się wyzwań i eksperymentów kulinarnych. Stara się aby jej kuchnia była zbilansowana, ale przede wszystkim, aby była ciekawa, interesująca i smaczna.

Przykładowy program:

  • Śniadanie: Gryczane placuszki bezglutenowe z dyniowo- orzechowym sosem ; 
  • Zupa: Krem z białych warzyw z prażonymi pestkami i grzankami ; 
  • Danie główne: Gnocchi z batatów podane z grzybami, szpinakiem i domowym
    roślinnym parmezanem ; 
  • Deser: Bezglutenowe brownie z karmelizowanymi jabłkami i orzechami podane z lodami waniliowymi.
    Spotkanie zakończy się wspólną degustacją przygotowanych posiłków i czasem przemyśleń, pytań i odpowiedzi. Na warsztatach serwowane będą ciepłe napoje (herbatka owocowa, kawa zbożowa). 

Uwaga

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienia najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

Płatność

Cena za pełny kurs wynosi 800zł od osoby (4 dni warsztatowe). Po potwierdzeniu uczestnictwa należy wpłacić 50% należnej kwoty do 10 marca. Pozostałą kwotę należy uiścić przed rozpoczęciem kursu do 18 marca. W przypadku rezygnacji kursanta wpłacone środki nie zostaną zwrócone.

Konto bankowe do wpłat:

73 1750 0012 0000 0000 2757 8314
Tytułem: „Warsztaty kulinarne”

Zapisy oraz kontakt:

domiiibuczek@gmail.com

Podobne wpisy

Dodaj komentarz